Vælg en side

Datakvalitet og stamdata

Stamdata er fundamentet

Der er i disse år stor fokus på Data-drevet ledelse og vækst, og der hersker efterhånden ingen tvivl om at korrekt brug af Business Intelligence i virksomheden kan forbedre driften ved at få sat tal på forretningen.

Øget indsigt giver øget værdi

Kort fortalt så indsamler de fleste virksomheder data i et enormt omfang, og jo bedre indsigt man har i disse data, jo bedre kan man styre virksomhedens indtjening.
Men selvom gode BI-værktøjer viser fejl, mangler, trends og guldgrubber i dine data, så kræver det at dine data er korrekt udfyldt, ikke er mangelfulde eller dubleret forkert – og det kan faktisk være en større udfordring at få datagrundlaget i orden.

Korrekte data giver bedre bundlinie

Korrekte stamdata er kilden til rigtige oplysninger, og kan betyde en forbedring af bundlinjen med op til 10%. Analyser viser, at der er fejl i de fleste virksomheders stamdata, hvilket ofte fører til tab i indtjeningen og spildte resourcer i virksomheden.
GS1 lavede i 2010 en analyse af dagligvarebranchen og fik nogle ret skræmmende resultater:
Der er fejl i 80% af de varestamdata virksomhederne dagligt benytter som beslutningsgrundlag.
Stamdata fejl giver et tabt salg på omkring 300 mill.
Samt unødige omkostninger og andet tab omkring 700 mill.

Kender du kvaliteten af dine data ?

Basic View’s løsninger kan hjælpe dig med hurtig og sikker kontrol og rensning af virksomhedens stamdata, med mulighed for sammenfletning af flere datakilder. Vi giver dig en løsning hvor du let kan zoome ind og ud i dine data og hurtigt kan stille skarpt på de relevante informationer – du får dermed øget datakvalitet, du undgår dubletter & fejlindtastninger og får kontrolleret at beregnede værdier ligger indenfor fastsatte grænser.

Gratis test af dine data

Book en af vores konsulenter til en kort test af dine data hos dig selv. Besøget varer ca. 2 timer og er uden beregning

Kontakt os eller book et møde

Share This